dilluns, 3 de setembre de 2012

Final inesperat a la Torca de las Ventanas

Malgrat les expectatives, les exploracions a la Torca de las Ventanas ens han dut fins una fractura impenetrable. Revisades totes les incògnites en altres punts, hem arribat a la conclusió que o be no hem sabut trobar la enèsima finestra, o la continuació es a la fractura final. Així doncs durant la campanya d’Agost hem retirat tot el material d’aquest avenc.

En el últim relat ens quedàvem al pozo Esperanza, després de baixar-lo (P60), constatem que igual que a el pou Homer, la base està totalment colmatada. De tornada, revisem amb cura les parets del pou a la recerca de la finestra, aquest cop es a 15 metres del fons mig taponada per unes llastres.

Després de una desobstrucció amb rudimentaris mitjans mecànics, accedim a un pou de 43m. La morfologia del pou es molt diferent als anteriors, a les parets d’aquest hi han moltes llastres amb cantells esmolats per la corrosió del aigua, aquest canvi fa presagiar dificultats a les exploracions.

Les previsions s’acompleixen, al fons del pou una estretor de 2 metres de llarg ens barra l’accés al següent pou. No podem defallir, cal treballar com a picapedrers per fer practicable la estretor. Aquesta feina ens entreté durant tres llargues sessions de desobstrucció “pesant”.

Un nou pou, un P8, de mides modestes, ens duu al que més temíem, una rampa que es va estrenyent fins a fer-se impracticable. A partir d’aquest punt, les opcions de obrir-se pas son incertes, no es pot apreciar durant quants metres es manté la estreta fractura, ens hem de donar per vençuts a -372.


1 comentari:

  1. Espero que pronto encontréis otra torca que os motive a seguir con las exploraciones de la zona. Animo y a por la siguiente.

    ResponElimina